Skip to main content

Digital kommunikatör med fokus på storytelling

Är du en stjärna på att formulera och paketera content som skapar engagemang och effekt? Är du dessutom proffs på sociala medier och digital kommunikation? Vill du arbeta i en mindre organisation med högt i tak och med ett arbete som ger resultat för oss som bor och verkar i Skåne? Till vår nyinrättade marknads- och kommunikationsavdelning söker vi nu en driven digital kommunikatör som kan skapa innehåll som engagerar och leder till nya affärer.

Avdelningen består idag av tre medarbetare med kompetenser inom business intelligence, kommunikation och marknadsföring samt en marknads- och kommunikationschef. Hos oss får du chansen att vara med och bygga upp vår nya avdelning och jobba i härliga lokaler på Dockan.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för Invest in Skånes strategi för sociala medier, är webbredaktör och våra digitala nyhetsbrev. Du planerar, utvecklar och skapar innehåll på webben, i sociala medier och nyhetsbrev i form av storytelling, bild och film. Du arbetar tätt tillsammans med övriga medarbetare på marknads- och kommunikationsavdelningen för att koordinera innehåll och budskap i samtliga kanaler. Du deltar också i avdelningens kommunikationsprojekt i syfte att stärka Invest in Skånes varumärke.

I rollen som digital kommunikatör arbetar du bland annat med

  • storytelling
  • strategi för sociala medier
  • innehållsskapande i samtliga digitala kanaler (webb, nyhetsbrev och sociala medier)
  • digitala marknadsföringskampanjer
  • filma med mobilen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom digital marknadsföring, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande. Det är viktigt att du kan svenska och är helt flytande i engelska eftersom du främst kommer att skriva på engelska då vi arbetar mot en internationell målgrupp. Du behöver vara proffs på att hantera digitala verktyg, filma med mobilen och sociala medier samt ha erfarenhet av Google Analytics och Adwords. Det är viktigt att du är en skicklig storyteller och har en förmåga att formulera dig på ett anpassat och tilltalande sätt på webben. Du är van i rollen som webbredaktör samt att du kan skriva för olika målgrupper. Du ska ha ett starkt designöga, framförallt när det gäller bildval och framtagning av visuellt innehåll för både film och digitala kanaler.

Du har goda kunskaper i Adobe CC, Premiere Pro samt i CMS-verktyg (vi använder Drupal). Du har koll på nya kommunikationstrender och brinner för digital kommunikation. Du är aktiv på sociala medier och håller dig à jour med digital marknadsföring och utveckling av sociala medier.  

Vi söker dig som är kreativ, lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Rollen kräver att du är strukturerad och har förmåga att hantera flera projekt samtidigt. Du tycker om ett varierat jobb och kan disponera din tid väl. Vi tror att du som söker är ödmjuk, prestigelös, social, nyfiken och förtroendeskapande.

Vill du ha ett kul jobb i en spännande organisation med fantastiska kollegor? Sök då tjänsten som digital kommunikatör hos Invest in Skåne.

Om arbetsplatsen

Invest in Skåne är en del av marknadskoncernen Business Region Skåne som ägs av Region Skåne (85 procent) och Skånes kommuner (15 procent). Vårt uppdrag är att attrahera utländska investeringar till regionen samt att främja export och internationalisering för skånska bolag. Målet är att stärka skånskt näringsliv och skånska företags konkurrenskraft i världen. Vi är ett mindre bolag med drygt 20 anställda som arbetar dedikerat, agilt och globalt med vårt uppdrag. 2019 var ett av Invest in Skånes mest framgångsrika år sett till resultatet, vi bidrog till att skapa/bibehålla 370 jobb i Skåne och drog in närmare 2 miljarder i investerat kapital till regionen. På Invest in Skåne arbetar vi med engagemang, kreativitet och professionalism för att utveckla Skåne.

Läs mer om oss här

Tjänstens är en tillsvidareanställning på heltid. Sista ansökningsdatum är den 29 mars 2020. 

Ansök här

 

Kontakt

För mer information eller frågor om tjänsten, kontakta:

Marketing & Communications | Management

Camilla Bark

Camilla Bark

Director of Marketing and Communications

E-mail: camilla.bark@skane.com

Phone: +46 40 675 34 83

Cell phone: +46 72-465 75 06

Read more